(CNN) Ryhmä Texasin abortin puolustajia ja abortin laillisten oikeuksien puolustajia haastaa valtion virkamiehiä sen jälkeen, kun Texas päätti koostua abortista tarpeettomien operaatioiden joukossa, jotka olisi lykättävä tai peruutettava keskittyäkseen koronaviruspandemiaan.

Maanantaina Yhdysvaltain Texasin lakimies Ken Paxton vahvisti, että ”kaikenlainen abortti, joka ei ole kliinisesti välttämätöntä äidin elämän tai terveyden ja hyvinvoinnin säilyttämiseksi”, koostui Texasin tasavallan tasavallan presidentin Greg Abbottin määräyksestä, jonka mukaan terveydenhuoltoyritykset ”lykätä kaikkia leikkauksia samoin kuin sellaisia ​​hoitoja, joita ei ole heti lääketieteellisesti tarpeen” yksilön elämän tai tilan ylläpitämiseksi.

Paxton piti mielessä, että määräyksen rikkominen, joka kestää 21. huhtikuuta asti, voi johtaa sakkoihin, jotka ovat noin 1000 dollaria tai 180 päivää vankeutta.

Paikallisten tarjoajien keskiviikkona Abbottia, Paxtonia ja muita valtion viranomaisia ​​vastaan ​​nostamassa kanteessa suunnitellun vanhemmuuden ja lisääntymisoikeuksien keskuksen lisäksi ryhmät kehottivat liittovaltion tuomioistuinta estämään abortin rajoittamista. He ehdottivat, että se ”loukkaa kantelijoiden potilaiden olennaista perustuslaillista oikeutta päättää abortin tekemisestä ennen toteutettavuutta”.

”Texasin lakimiehen lainvalvontariskit ovat räikeä aloite manipuloida kansanterveysongelmaa äärimmäisen aborttien vastaisen ohjelman etenemiseksi, josta ei ole valtiolle hyötyä (henkilökohtaisten turvalaitteiden) tai sairaalan kykyjen pysäyttämisessä tai korjaamisessa. ,” he loivat. ”Näiden riskien seurauksena kantajia on tällä viikolla jo vaadittu välttämään potilaita, jotka tarvitsevat aikaherkän hoidon.”

Texas ei ole ainoa, joka rajoittaa aborttien saamista koronaviruksen puhkeamisen vuoksi. Mississippin ja Ohion osavaltioiden viranomaiset ovat tosiasiassa myös rajoittaneet abortit viruksen suhteen todeten, että toimenpiteet ovat välttämättömiä suojaavien tuotteiden suojaamiseksi, jotka ovat tulossa yhä arvokkaammiksi pandemian pahentuessa. Mutta aborttioikeusryhmät ovat tosiasiallisesti hylänneet toiminnan, sanoen viranomaiset käyttävät kansanterveyskriisiä poliittisen ohjelman edistämiseen.

Koko naisen terveyden ja hyvinvoinnin sekä koko Ladyn hyvinvointiyhteistyön presidentti ja toimitusjohtaja Amy Hagstrom Miller väitti keskiviikkona pitämässään puhelinsoitossa, että heidän kolme Texasissa sijaitsevaa toimipistettä olivat lopettaneet tänään yli 150 neuvottelua järjestyksen valossa.

Paxtonin päätös ”on tuottanut terveyskriisin terveys- ja hyvinvointitilanteen lisäksi”, hän väitti. ”Abortti on välttämätöntä terveydenhuollossa, samoin kuin aikaherkkä ratkaisu.”

Paxton kehotti tarjoajia haluamaan hyödyntää tärkeitä terveys- ja hyvinvointiresursseja ja sitoutui tukemaan tilausta.

”On kiistatonta, että abortinharjoittajat käsittelevät Texansin hyvinvointia vastaan ​​ja pidättävät kiihkeästi vaadittuja tuotteita sekä yksittäisiä suojalaitteita menettelyn puolesta, jota he kuvaavat” valinnaksi ”,” hän sanoi CNN: lle antamassaan ilmoituksessa. ”Toimistoni puolustaa väsymättä Guv Abbottin käskyä varmistaakseen, että tarvittavat materiaalit saavuttavat lääketieteen ammattilaiset torjumaan tätä kansallista hyvinvointi-ongelmaa.”

Guv Abbottin työyhteisö ei vastannut nopeasti CNN:n pyyntöön puhua oikeusjutusta.

Texas on itse asiassa pyrkinyt rajoittamaan aborttioikeuksia ja rajoitus tuli voimaan vuonna 2015. Texasin lainvalvojat harkitsivat huhtikuussa kustannusta, jonka avulla aborttiprosessin läpikäyvä nainen voitaisiin varmasti syyttää pääomurhasta, joka on rangaistava rikos. valtion kuolemantapauksen samoin kuin useat kaupungit ovat viime aikoina julistaneet itsensä ”syntymättömien paratiisikaupunkeiksi” sekä antaneet täytäntöönpanokelvottomia säädöksiä, jotka väittävät abortin kieltävän kaupunkien rajoitusten puitteissa.

Aborttioikeuksien puolustajat nostavat oikeudenkäynnin Texasin virkamiehiä vastaan siitä, että abortteja rajoitetaan koronavirustilanteessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *