Presidentti Donald Trump vahvisti sunnuntaina, että hän lähetti kirjeen Pohjois-Korean johtajalle Kim Jong Unille yhteistyöstä uuden koronaviruksen suhteen ja antoi apua Pohjois-Korealle, Iranille ja muille apua tarvitseville kansakunnille.

”Pohjois-Korean, Iranin ja muiden suhteen olemme avoimia auttamaan muita kansakuntia. Nyt on erittäin tärkeä aika. Pohjois-Korea käy läpi jotain, Iran käy läpi jotain todella, erittäin vahvaa”, Trump totesi. ”Iranilla on todella haasteellinen aika tämän suhteen, kuten ymmärrät. Olen tarjonnut auttaavaa kättäni Pohjois-Korealle, Iranille ja myös monille muille maille.”

Hänen vahvistuksensa tuli sen jälkeen, kun Pohjois-Korea sanoi, että Trump lähetti Kimille henkilökohtaisen kirjeen, jossa hän ilmoitti haluavansa auttaa ”epidemian vastaisessa työssä”, Oriental Central News Agencyn valtionhallinnon alaisen sunnuntain alkupuolella.

Kirjeessä Trump ”kuvasi suunnitelmaansa ajaa suhteita Korean demokraattisen kansantasavallan ja myös Yhdysvaltojen välillä sekä ilmaisi aikomuksensa tarjota yhteistyötä epidemian vastaisessa työssä sanomalla, että hän on innostunut Yhdysvaltojen ponnisteluista. Puheenjohtaja suojelemaan yksilöitään epidemian vakavilta vaaroilta ”, sanoo Kim Yo Jongin lausunnossa, Kim: n nuorempi sisko ja WPK: n keskuskomitean ensimmäinen varaosaston valvoja, kuten KCNA on ilmoittanut.

Hän kiitti lisäksi Trumpin siirtymistä ”syvyydeksi ja myös tarkoituksenmukaiseksi toiminnaksi”, jolla pyritään pitämään hyvät suhteet erakkovaltion kanssa kerrallaan sen kanssa, jota hän kuvaili ”suuriksi ongelmiksi ja haasteiksi”.

”Pidämme sitä hyvänä päätöksenä ja asianmukaisena toimintana, jota Yhdysvaltain presidentti pyrkii pitämään yllä erinomaisissa suhteissaan, jotka hänellä oli puheenjohtajamme kanssa, lähettämällä henkilökohtainen kirje uudelleen joka kerta, kuten nyt, kun suurissa vaikeuksissa ja myös esteissä on menetelmä kehittää kahdenvälisiä suhteita ja ajatella myös, että tämä olisi arvioitava hyvin”, hän totesi.

Viime viikolla maailmanlaajuisesti coronavirus-tapaukset lisääntyivät melkein, ja nyt myös kuolemia on kaksi kertaa enemmän.

Yli 300 000 ihmistä on solminut uuden koronaviruksen, ja myös vähintään 12 944 on kuollut, Johns Hopkins University -tapahtuman mukaan. Yhdysvalloissa yli 323 ihmistä on kuollut viruksesta.

Viime kuussa Trump kertoi diplomaattisille neuvonantajille, että hän ei halua ylimääräistä huippukokousta ennen marraskuun hallituksen poliittisia vaaleja. Keskusteluista tutustuneiden kahden resurssin mukaan.

Trumpin viimeinen tapaaminen pohjoisen itämaisen autoritaarin kanssa tapahtui enemmän kuin vuotta aiemmin, ja molemmat johtajat jättivät tyhjin käsin. Sittemmin diplomatia – joka on keskittynyt Pohjois-Korean ydinaseiden poistamiseen – on kompastu, ja kun Trump keskittyy uudelleenvalintakampanjaansa, hänen lähteensä mukaan hänen halu osallistua huolenaiheeseen on heikentynyt.

Trump paljasti stressin viime vuoden lopulla sen jälkeen, kun kahden maan väliset ensimmäiset kahdeksan kuukauden työtason neuvottelut hajosivat lokakuussa, resurssit selkeytettiin. Yhdysvaltojen välimiehet uskoivat edistyvänsä koko Tukholman neuvottelujen ajan, kunnes pohjoiskorealaiset väittivät, että ne hajosivat johtuen siitä, että Yhdysvallat oli tullut ”tyhjin käsin”.

Molemmat johtajat ovat arvioineet karkeaa suhdetta, koska Trump on pysynyt työpaikalla. Ennen historiallista alkuhuippukokoustaan ​​vuonna 2018 Trump ja Kim olivat tosiasiallisesti vaihtaneet vaaroja ja epäkunnioitusta myös Yhdysvaltojen valtionpäämiehen kanssa, joka kopioi Pohjois-Korean johtajan ”pieneksi rakettimieheksi”. Saatuaan tyydyttää Kimin Singaporessa, mutta he näyttivät löytävänsä epätodennäköisen suhteen, joka huipentui siihen, että valtionpäämies kertoi syksyllä 2018 pidetystä mielenosoituksesta, että he ”rakastuivat”.

Tammikuussa Trump lähetti syntymäpäiväjuhlisanoman Kimille, mutta hänen julkinen keskustelu Pohjois-Koreasta on ollut näkyvästi erityisen hillitty.

Uudenvuodenaattona Trump toisti, että johtajilla oli ”hyvä yhteys”, mutta tunnusti samalla, että heillä voi olla erilaiset aikataulut.

”Katso, hän tykkää minusta; pidän hänestä. Olemme mukana. Hän edustaa maataan. Minä edustaan ​​kansaani. Meidän on tehtävä mitä meidän on tehtävä”, Trump kertoi Mar-A-Lagon toimittajille ollessaan tiedusteli pohjoiskorealaisten takaamia joululahjoja. Tuo läsnäolo – jonka hallinto odotti olevan jonkinlaista rakettien laukaisua – ei koskaan tullut.

Trumpin uudelleenvalintakampanjan parissa työskentelevät eivät usko, että Pohjois-Korea on tärkeä huolenaihe presidentin voittamiseksi palata takaisin työpaikalle.

Oli myös selvää, että Trump ei osoittanut kansakuntaa puheessaan unionin tilanteesta.

Viime vuonna hän käytti osoitetta paljastaakseen Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean toisen kärkipisteen ja myös vuonna 2018 Trump kutsui Pohjois-Korean virkaajan vierailijakseen.

Trump vahvistaa, että hän oli kirjeenvaihdossa Pohjois-Korean kanssa koronavirusyhteistyöstä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *