Valuuttamarkkinoiden muutokset Forex-markkinoilla tunnistetaan useilla makrotaloudellisilla kriteereillä, olemassa olevilla ja mahdollisilla poliittisilla tapahtumilla, samoin kuin seuraamalla virallisten tilastotietojen raportteja ja talousuutisia.

Kaikkien näiden muuttujien ymmärtäminen ja arviointi on perustavanlaatuinen arviointi, jota analyytikot ja Forex-markkinoiden sijoittajat hyödyntävät arvioidakseen myös tämän tai sen valuuttojen arvojen ennustamista.

Tässä viestissä me todennäköisesti kerromme sinulle yhdestä olennaisen analyysin komponenteista – poliittisten tapahtumien vaikutuksesta valuuttamarkkinoihin.

On pidettävä mielessä, että käytännöllisesti katsoen jokainen merkittävä poliittinen tilanne on jatkuvasti yhteydessä talouteen, ja myös sen vaikutuksilla voi olla sekä myönteisiä että epäsuotuisia vaikutuksia tämän tai sen valtakunnan rahan tilaan.

Kyky lähentää olemassa olevan poliittisen skenaarion vaikutuksia ja ennustaa sen kehitystä on erinomainen osa elinkeinonharjoittajan osaamista. Hänen ennusteensa ovat tarkkoja, jos hän kääntää asianmukaisesti poliittisen skenaarion, hyödyntää taitavasti perusasioita ja että siihen ei vaikuta perusatekologia sekä eri tilanteiden ympärillä olevat huhut.

Markkinoiden reaktion ennakoituihin poliittisiin tapahtumiin (valtioiden johtajien poliittisiin vaaleihin, parlamenttien poliittisiin vaaleihin, menosuunnitelmien hyväksymiseen, suuriin valtioiden välisiin sopimuksiin ja moniin muihin) on paljon helpompaa ennakoida kuin odottamattomiin (terrorismi, taistelut ja pian).

Kokenut analyytikko ymmärtää selvästi, mikä on reaktio suunniteltuun poliittiseen tilanteeseen todennäköisimmin. Esimerkiksi suuren merkittävän valtion presidentin rehelliset vaalit päättyvät aina yhden ehdokkaan valitsemiseksi. Ja myös täällä kaikki riippuu upouuden valtion johtajan sijoittelusta, joka koskee politiikkaa ja yritystaloutta – tekijöitä, jotka vaikuttavat markkinoiden liikkeeseen. Mutta yleensä koko vaaleja edeltävän kampanjan ajan valtionpäämiehen ehdokkaat edustavat heidän poliittisia ohjelmiaan. Joten kaikki ihmiset voivat tutustua kaikkien ehdokkaiden näkemyksiin. Tässä tilanteessa markkinoiden reaktio on sen sijaan ennustettavissa.

On paljon vaikeampaa määrittää valuuttamarkkinoiden liikkuvuus reagoimatta odottamattomiin poliittisiin uutisiin. Tällaisissa tilanteissa ei ole ollenkaan aikaa valmistelutyöhön eikä tilanteen arviointiin. Kaikki tapahtuu nopeasti ja on melko odottamatonta. Tällaisissa tilanteissa hiljaisilla markkinoilla äkillisesti käynnistyy tornaado, jota seuraa tämän tai kyseisen rahan romahtaminen tai odottamaton nousu, jota ei tuottaneet minkäänlaiset perustekijät. Ja markkinoiden tornadon syynä voi olla esimerkiksi muutos yhdessä öljyntuottajamaissa. Markkinapaikka reagoi varmasti uskomattoman nopeasti.

Sijoittajille ei aseteta tiukkoja vaatimuksia siitä, miten toimia tällaisissa tapauksissa. Skenaarion analysoinnin tulisi kuitenkin jatkuvasti noudattaa ongelma-alueiden tapahtumien seurauksia tällaisten spontaanien poliittisten iskujen seurauksista. Kuten näemme, poliittisilla tilaisuuksilla on tärkein tehtävä rahamarkkinoilla, ja myös varovaiseen analyysiin perustuva nopea reagointi ei voi vain vähentää uhkia, vaan myös tuottaa voittoa.

Toivomme, että artikkeli auttaa sinua ymmärtämään poliittisten tilaisuuksien velvollisuuksia ja myös parantamaan kauppaa valuuttamarkkinoilla.

Poliittisten tapahtumien vaikutus valuuttamarkkinoihin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *