Niiden newyorkilaisten takana, jotka ovat kiinni taloissaan, kun valtio ja myös kansakunnat kohtaavat koronaviruksen nopean leviämisen, Andrew Cuomon lehdistötilaisuudet ovat päätyneet vierailun katseluun.

New Yorkin kuvernööri käyttää vähän ennen keskipäivää ja juoksee jopa tunnin ajan jotain suoraviivaista ja monille asiakkaille erittäin tärkeää: tunne siitä, että joku on vastuussa, vaikka tiedot ovatkin huonoja – ja myös jatkuvasti saamassa huonompi.

”Kaikki ymmärtävät mitä käsittelemme”, Cuomo aloitti tosiasiallisesti perjantaina. ”Se pysäyttää terveydenhuoltojärjestelmän ylikuormituksen.”

Lehdistöstä on todella kehittynyt pysyvä jaettu näyttöminuuri Cuomon ja valtionpäämiehen Donald Trumpin välillä – joiden omat tiedotustilaisuudet yleensä tapahtuvat New Yorkin kaupungissa tai sen jälkeen – purkautuen reaaliajassa niille, jotka nauttivat New Yorkista. Useille katsojille ne ovat selkeä ja karkea ehdotus laajasta kuilusta liittovaltion hallituksen vastauksen koronaviruspandemiaan ja valtion tason ponnistelujen välillä, joissa Cuomon kaltaiset guvit ryhtyvät vähitellen tiukempiin toimiin – samoin kuin parempiin velvoitteisiin – – kun he haluavat ylläpitää sekä wellness-palveluita että estää julkista paniikkia.

New Yorkin kaupunki on tällä hetkellä koronaviruspandemian keskuksessa useimmissa tapauksissa Yhdysvalloissa ja myös 114 ihmistä, jotka ovat kuolleet tartunnasta. Pelkästään New Yorkin kaupungissa on yli 9000 tapausta.

Perjantaina Cuomon toimittaja juoksi noin 45 minuuttia, kun hän toimitti päivittäisen päivityksen ja otti tiedusteluja pieneltä lehdistötoimittajien tapahtumalta, jotka kaikki istuivat turvalliselta sosiaaliselta etäisyydeltä. Hän kattoi kaikki pienet asiat siitä, kuinka viivästynyt valtion verovelvoitteiden jättämisen määräaika menisi vaikuttamaan valtion talouteen, siihen saakka, olivatko hieronnat ”ratkaisevia” – ne eivät ole, hän väitti – guv sanottiin erittäin hyvin – samoin kuin keskustelustaan käyttöoikeuksien tarjoaja, jota Cuomo väitti pyytäneensä laajentamaan ”tietokykyä” ilmaiseksi. Saatuaan koulutuksen yleisölle, että lehdistövirkamies oli todella osoittanut koronaviruksen merkkejä, jotka koskettivat sisäistä karanteenia, Cuomo lopetti.

”Aion toimia nyt”, hän totesi seistessään yhdessä avustajiensa kanssa.

Kun Cuomo oli mukana New Yorkin kaupungissa, Trump ja myös hänen ryhmänsä aloittivat oman rappionsa Valkoisessa talossa. Kuitenkin siellä, missä Cuomo ennusti taitoja ja auktoriteettia, oman idiosynkraattisen huumorinsa kojelaudalla, Trump kääntyi. Kun hänet pakotettiin tarjoamaan jonkin tyyppistä empatiaa – Trump kumarsi.

”Mitä sanot amerikkalaisille, jotka näkevät sinut tällä hetkellä kauhistuneina?”, Toimittaja kysyi.

”Sanon, että olet kauhea toimittaja, sen sanon”, Trump vastasi. ”Uskon, että se on erittäin ilkeä kysymys.”

Oli epäselvää, oliko häntä ärsyttävä siitä, että kysymyksen päättäminen koostui sairaiden ja myös kuolleiden tilastoista, tai sen karakterisoinnissa – ”peloissaan” – amerikkalaisista. ”He etsivät ratkaisuja samoin kuin etsivät toivoa”, Trump jatkoi ikään kuin tarkkaillen kaukaa.

’Olen todennäköisimmin töissä’: Mitä Andrew Cuomo sanoi haastattelussaan Trump valtionpäämiehen kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *