On valituksia siitä, että amerikkalaiset ovat huonoja uutisten jakamisessa . Siitä huolimatta on vaikeaa, kun kaikki suuret tiedotusvälineiden verkkosivustot julkaisevat USA: n politiikan uutisia, joilla on puolueellisuus. On erittäin tärkeää lukea uutisia ilman puolueellisuutta, jotta amerikkalaiset kehittävät oman mielipiteensä nykyisistä tilanteista. Tämä on erityisen totta politiikan suhteen.

Ennen omistautumistaan ​​tietyn medialähteen uutisartikkeleiden tarkistamiseen on hyvä idea tutkia resurssin mainetta ja historiaa. Katso, kuinka monta mainosta sijoitetaan sanomalehteen tai verkkosivustoon. Jos niitä on paljon, resurssi osoitetaan sen jälkeen yhteisöille, kuten ainutlaatuisille yhden eturyhmän ryhmille, paikallis- ja hallitushallinnolle sekä myös yrityksille rahoitusta varten.

Toisinaan tietyt tietolähteet tarjoavat huomattavan viistot sanomalehden artikkelissa, mutta toimituksellisessa työssä ei määrätä siitä kulmasta. Monet luotettavat resurssit tekevät selkeän jakautumisen uutisten ja toimitusten välillä. Toimittajan ongelma on, että sillä on myös näkökulma, joten se riippuu siitä, kuinka puolueettomat katsojat haluavat mennä.

Lukiessaan sanomalehden artikkelia lukijoiden tulee tehdä muistiinpanoja koko lyhyen artikkelin ajan. Sen määrittäminen, kuka, mitä, milloin, missä, miten ja miksi menee pitkälle ennakkoluulojen erottamisessa. Poista kaikki puuttuvat tiedot tai lisäarvio. Heitä pois lisätty arviointi ja tutkia myös puuttuvia yksityiskohtia.

Hyvä tehtävä suorittaa erotettaessa ennakkoluulot on nähdä, voivatko katsojat hyödyntää tietoja kirjoittaakseen kokonaan erilaisia ​​sanomalehtiä. Jos mahdollista, ymmärrä, että tällä hetkellä lukema uutiset eivät voi olla konkreettisia ja tarkkoja.

Arvioi kirjoittaja ja tunnista, kuinka hän kohtelee kirjoittamiaan henkilöitä. Tyypillisesti kirjoittajat käyttävät varmasti sanoja ”vaatimus” keskustelun sijasta todistajille. Tämä alitajuisesti implantoi negatiivisuuden ja kysymyksen todistajalle. Tällainen kieli on tarkoitus vakuuttaa katsojat kirjailijan näkökulmasta eikä todellisista tosiasioista tilanteessa.

Kirjoituksen sävy on toinen osoitus siitä, että lukija työnnetään tiettyyn ajattelutapaan. Kaikkien viestien on tarjottava lukijalle erityinen tunne, mutta on kuitenkin välttämätöntä erottaa luonnolliset ja rationaaliset tunteet ja tunteet, jotka ovat kirjoittajan väärää kehitystä.

Jos tunne liittyy tarjottuihin yksityiskohtiin, esimerkiksi murha saa katsojat surulliseksi, sen jälkeen se on sopiva tunne. Jos sensaatio liittyy kirjoittajan mielipiteeseen, esimerkiksi poliittinen puolue on kauhistuttava, niin se pakotetaan vierailijaan.

Katso koko artikkeli ja vertaa sitä olosuhteisiin. Jos on lähde, todistaja tai kuvaus, joka on epäilemättä jätetty huomiotta, artikkelissa on taipumus. Tämä pätee, jos kirjoituksen ”miksi” -osa on epäselvä, samoin kuin jos kirjoitus jää riittämättömäksi tarjoamaan tarinaan liittyvien useiden osapuolien asemaa.

Ihmeellisessä mediassa on termi nimeltään buzzwords. Nämä ovat epämääräisiä lauseita, joiden on tarkoitus herättää vierailijassa äärimmäisiä tunteita ilman todellista tietoa. Tutustu lyhyt artikkeli määrittelemättömiin termeihin, kuten kristittyjen aikataulu tai homoseksuaalien esityslista. Jos sana tarjoaa vierailijalle voimakkaan sensaation, se pitäisi ehkä unohtaa, samoin kuin tiedot itse.

Joskus kirjoittaja haluaa vetää vierailijan suoraan tiettyyn ryhmään. He voivat pyytää lukijaa tunnistamaan emotionaalisesti tietyn ryhmän avulla. Esimerkkejä ovat rutiininomaiset ihmiset, toimiva kurssi, huolissaan olevat äidit, kristityt, teini-ikäiset, älykkäät yksilöt. Kirjailija merkitsee varmasti katsojia näihin ryhmiin rohkaistakseen heitä lopettamaan yksin ajattelun.

Tietoja heitetään usein ihmisten rohkaisemiseksi uskomaan totuuksia, mikä johtuu siitä, että tietoja on tutkittu. Lukijoiden on kuitenkin arvioitava tilastot. Mistä tilastot ovat peräisin? Katso kuka tiedot keräsi ja myös kuka rahoitti tutkimusta. Tämä voi olla loistava indikaattori erikoisryhmille, jotka vaikuttavat uutisiin.

Kuinka tarkastella poliittisten uutisten ennakkotietoja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *